UPP
Korthals Griffon Hem / Bilder / Valpbilder / Valpbilder 2-4v
 
 Översikt  Valpbilder 0-2v
Valpbilder 2-4v
 
 

Valparna två till fyra veckor gamla

Under de här veckorna har valparna både börjat se och höra. Utvecklingen har gått fort fråna att ha kravlat sakta de första dagaran med bara liten hjälp av bakbenen har de kommit upp på benen och börjat gå. I slutet kunde de ta ett par travsteg eller ett till två skutt med bakbenen innan de föll. Underullen har börjat växa till och man ser att Baloo och Bagira nog blir de mörkaste och Benzo den ljusaste. De har börjat söka kontakt med oss människor och varandra. De har börjat undersöka sin omvärld så smått och försöker ta sig ur "boet" dvs av från filten för att kissa. De behöver inte längre hjälp av Nelli varje gång de skall göra ifrån sig. Vi har hållit dem inne i valplådan med en rulle så att deras värld inte skall bli för stor. Kring tre veckors ålcer har hörntänderna spruckit fram på de flesta och sedan har kindtänderna följt så sakteliga. De provar gärna sina nya tänder genom att bita och ruska i sina syskon.

22 juni. Valparna tar nu tydligt spjärn med bakbenen då de diar och kommer på så vis högre upp.

25 juni. Både Sara och barnen får gärna göra Nelli sällskap i valplådan. Valparna undersöker dofterna och provar om mamma Nelli går att klättra/sova ovanpå.

26 juni. Valparnas första mål bestod av väl uppblött valpfoder. Alla valparna fann maten OK och försökte stoppa i sig så gott de tandlösa munnarna klarade av.

27 juni. Tre veckor gamla sover inte valparna hela tiden längre. Det finns både tid för att tugga på syskon och undersöka nya dofter och smaker då man är vaken.

28 juni. Valparna blir allt mer nyfikna på vad som sker utanför valplådan. Är det Nelli som kommer för att de di tro?

29 juni. Nästan! Valparna kommer varje dag ett steg närmare att kunna dia även då Nelli står.

29 juni. Mat är inte längre allt här i livet. Bamse är mer intresserad av vad som händer utanför lådan.

29 juni. Nelli kan vara rätt tålig då det gäller att bli klättrad på -men hon har redan börjat säga ifrån till valparna då och då. Klättra en stund efter maten får de i alla fall.

29 juni. Nu måste Nelli sträcka ut sig ordentligt för att valparna skall få plats att dia brevid varandra.

29 juni. Nelli och Banco.

29 juni. Visst ser det mysigt ut?

29 juni. Nelli vilar i värmen medan valparna leker omkring henne. Banco och Bagira närmast och Benzo längst bort.

29 juni. Banco har funnit en kotte. Valparna får dagligen något från skog och mark att träna upp lukt och smaksinnet på.

29 juni. Bagira sträcker ut sig hos Nelli.

1 juli. Valparna har nu fått tillgång til valphagen. De söker sig ut för att göra sina behov men om de ätit där går det lika bra att sova där också.

2 juli. Barnen och valparna trivs med att vila tillsammans.

1 juli. Mikael som alltid gillat att ta hand om andra gullar gärna med valparna.

3 juli. Valparna blir allt vildare i sin behandling av Nelli. Klättra får de oftast gärna göra -däremot inte dia i tid och otid.

3 juli. Nu går valparna ordentligt och kan trava lite grand. De tuggar gärna på sina syskon och brottas. Nästan alla har börjat få sina första hörntänder. Benzo och Banco längst bort. Baloo under Bamse. Belladonna som biter i Bagiras bakben, närmast kameran.

3 juoi. Valparna mäter ständigt sina krafter med och provar sina tänder på varandra. Banco och Banse i brottningsmatch. Bagira och Baloo provar tänderna i var sin ände av Belladonna.

4 juli. När valparna är hungriga är de ibland så snabba att Nelli inte hinner lägga sig ned utan får ge di sittande. De går ganska bra med sex valpar i kullen.