UPP Uppfödare Födda valpar
Planerade kullar
Korthals Griffon Hem / Valpar
 
 Aktuellt
Valpar
 Till salu  Varför  Jaktprovsregler SKF  Länkar
 
 
Inehåll: Uppfödare Födda valpar Planerade kullar

Uppfödare

I dagsläget finns bara en uppfödare av rasen i Sverige. Då nya uppfödare tillkommer kommer dessa erbjudas att presentera sig och sina parningar/ valpkullar på griffon.se.
För information om rasen och valpar kontakta rasrepresentant Sara Beckman, tel 0923-26008, 070-17 23 442 eller via e-post:sara@griffon.se

Födda valpar

Här finner du valpar födda i Sverige.

Födda 1a mars 2010, Kennel Griffinorr, 3 valpar (2+1) efter Westgrove Krifer Cuvee "Aslan", undan Griffinorr Belladonna.

Alla valpar är sålda.Föräldrar till valparna är Griffinorr Belladonna "Bella" och Westgrove Krifer Cuvee "Aslan".
Båda hundarna är HD röntgade, utan anmärkning, HD-A.
Kombinationen baseras förutom på hundarnas egna egenskaper till stor del även på i stamtavlorna ingående hundar och dessas syskon.
Målet med kombinationen är jaktkloka, lättdresserade hundar som har lätt att koppla av och med utmärkt exteriör.


Bella 2,5år

Bella kopplar av i trädgården.

Bella har parallella rörelser i trav. Castor 6v.

Bella funderar på vad som händer i starboet?


Bella är en intensiv och uthållig jakthund vars intressen här i livet är: 1) fågel, 2) fågel, 3) annan jakt, 4) gosa hemma. Hemma ligger hon helst kring fötterna på familjen. På fält har hon ett för rasen stort, snabbt och intensivt sök som anpassas efter vind och terräng meter för meter, söket är mindre i tät terräng. Redan som 5 månaders valp gick hon spontant såväl medvinds som sidvindssök till mattes förvåning. Hon simmar mycket gärna.

Bella är startad i unghundsklass på fält med mycket goda omdömen för sök och viltfinnarförmåga. Tyvärr har matte missat i dressyren, Bella är den första stående hund jag dresserat, och eftergångarna har givit ekipaget nollpris. Matte och Bella har sedan turats om med sjukdom och hon har inte startats på fältprov. I skogen har hon visat en enorm förmåga när det gäller stånd på järpar men annan skogsfågel går också bra. Hon rapporterar spontant fågel och fågelrika marker för att föra jakten framåt. Bella apporterar gärna i vatten och på land såväl fågel som hår- och rovvilt.

På utställning har Bella flera CK, hon har Cert och CACIB (Internationellt utställningscertifikat) på utställning i Sverige och Finland. Bella är godkänd i anlagsklass viltspår.


Aslan december 2010.

Stånd på fasan.

"Aslan", Westgrove Krifer Cuvee.

Aslan står för skogsfågel.


Aslan, Westgrove Krifer Cuvee, är en finsk hane med franska och delvis tysk-nederländska linjer. Aslan är en hane som är mycket uthållig under jakt på fågel, såväl på fält som i skog. Han har allt det som ägarna tidigare saknat hos sina strävhåriga vorstehs. Han är lättlärd, håller alltid god kontakt och är mycket mjuk och lyhörd och anpassar alltid söket efter terrängen. Han har lätt att koppla av inne och under pauser.

Aslan är startad i unghundsklass på Junkari (finska unghundsprövningarna för stående fågelhundar). Han hade mycket bra bedömning på sök men erhöll noll pris p g a knallapport. Under jakt tycker husse det är underbart att endast släppa hunden och sedan inte använda röst eller pipa förrän inkallningen på kvällen. Under jakten använder husse osäkringen av bössan som kombinerat resnings och apportkommando –finns det fågel kvar ställer Aslan sig för denna annars apporterar han. Han apporterar i vatten och tycker om att simma.

På utställning har Aslan Cert och CACIB från både Finland och Sverige och fick 2008 på Världsutställningen i Stockholm även Världs Vinnar titel, WW-08.

Planerade kullar

Här kan skandinaviska uppfödare presentera sina planerade parningar.

Är du intresserad av valpar ur kommande kullar är du välkommen att kontakta den svenska rasrepresentanten på tel 0923-260 08, 070-17 23 442 eller via e-post:sara@griffon.se